RAW Obuolių pyragas “Penkiolika minučių“

Standartinis
RAW Obuolių pyragas “Penkiolika minučių“

Vieną vakarą po vakarienės užsinorėjau kažko labai saldaus, bet kartu ir gaivinančio, tad duoniukas su medumi ir bananais (apie šį super sveiką desertinį užkandį įdėsiu įrašą vėliau) jau nelabai tiko į porą. Tad nusprendžiau greitai pasigaminti mano nusižiūrėtą RAW Obuolių pyragą. Šis pyragas yra ne tik be galo sveikas, kupinas vitaminų, bet ir labai labai skanus.

Jį taip paprasta pagaminti! Reikia tik dviejų paprastų žingsnių ir kelių ingridientų ir voila – nepraėjus net penkiolikai minučių pyragas ant stalo!


Taigi, kad pagaminti šį pyragą mums reikės:

Įranga

– Maisto ruošimo kombainas ar rankinis smulkintuvas su S formos peiliu(aš naudojau smulkintuvą).

PIRMAS ŽINGSNIS

Ingridientai pyrago pagrindui

–       1 puodelis karijų riešutų (mano puodelio talpa 200 ml)

–       ½ puodelio graikiškų riešutų

–       ½ puodelio arba 6-8 datulės be kauliukų

–       Žiupsnelis druskos (¼ arbatinio šaukštelio)

Paruošimas

–       Sudėkite visus ingridientus į maisto ruošimo kombainą ar rankinį smulintuvą su S formos peiliu ir viską susmulkinkite iki vientisos limpančios masės.

–       Tolygiai paskirstykite masę ant savo pyragui skirtos formos dugno ir šonų (mano forma yra 23 cm skersmens).

ANTRAS ŽINGSNIS

Ingridientai pyrago užpildui

–       6 vidutinio didumo obuoliai, nulupti, be sėklų ir luobelių.

–       ½ puodelio arba 6-8 datulės be kauliukų

–       ¼ puodelio razinų (arba galite dar šiek tiek pridėti datulių)

–       2 arbatiniai šaukšteliai cinamono

Paruošimas

–       Sutrinkite 2 obuolius, datules, razinas ir cinamoną iki vientisos masės su maisto ruošimo kombainu ar rankiniu smulkintuvu su S formos peiliu.

–       Perkelkite į dubenį ir palikite.

–       Susmulkinkite kitus 4 obuolius, tik jau ne iki vientisos masės, bet, kad liktų smulkūs obuolių gabaliukai.

–       Sumaišykite šiuos obuolius su prieš tai sutrinta mase.

–       Padenkite visą masę ant pyrago pagrindo.

–       Paruoštą pyragą patalpinkite kelioms minutėms į šaldymo kamerą, kad atvėstų.

Darydama šį receptą pritrūkau datulių pyrago užpildui, tad panaudojau džiovintas spanguoles. Pyragas gavosi raudonos spalvos ir šiek tiek saldžiarūgštis. Gaminant vien su datulėmis bus saldžiau. Taip pat rekomenduoju naudoti saldžiarūgščius obuolius, jie suteiks gaivumo. Be to, šį pyragą galima pagaminti ir mažomis porcijomis, kiekvienam valgytojui asmeniškai.

Ir nieko baisaus jai visą šį pyragą suvalgysite vienas pats – čia tikras gėris jūsų gurgiančiam pilvui 🙂 Skanaus!

4 responses »

    • Oi, kaip prašom! Puiku, kad patiko. Išduosiu paslaptį – vakar mokiausi gaminti šokoladą, o šiandien namie gaminau šokoladinius saldainius. Dieviškas skonis ir vaikui duot ne kiek negaila :), nes be kofeino ir visiškai raw. Neužilgo įdėsiu aprašymą ir apie tai, tai tikiuosi irgi patiks.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s